12 жовтня Юлія Тимошенко відвідала Дніпро

Голова ВО «Батьківщина», народний депутат України Юлія Тимошенко відвідала своє рідне місто Дніпро. Програма її візиту традиційно була насиченою і різноманітною. Спершу Юлія Володимирівна поспілкувалася в офісі обласної партійної організації з її керівництвом.

Після цього лідер політичних симпатій українців, що засвідчують соціологічні опитування останнього часу, побувала у театрі опери і балету на урочистому зібранні з нагоди 100 - річчя її альма - матер – Дніпровського Національного університету. Там вона виступила з вітальним словом як одна з найвідоміших і найуспішніших випускників. Як заявила Юлія Тимошенко, освіта та наука повинні стати пріоритетом для влади та основою для відродження величі України в глобальному світі.

«За оцінками ООН, Україна на 6 місці у світі за рівнем освіти та інтелектуальності народу. Це унікальні речі: мати один з найнижчих ВВП у світі та бути на перших щаблях за рівнем освіти серед найрозвинутіших країн. Це означає, що, незалежно від умов, ви, викладачі, виконуєте свою головну функцію – не даєте зруйнувати інтелект нації. Це ваше 6 місце. Ви виховуєте таку націю, і саме ви заслуговуєте найвищого рівня поваги», – наголосила керівник партії», - наголосила Юлія Тимошенко.

Голова партії щиро подякувала всім викладачам за віддану роботу і подарувала альма-матер проекти Нової Конституції, над якою працювали 10 років, та Нового економічного курсу.

Після цього Юлія Тимошенко провела прес-конференцію в інформаційній агенції «Міст - Дніпро», яка викликала великий інтерес у представників ЗМІ.

Своє спілкування з журналістами вона розпочала з привітання всій Україні з важливим рішенням Константинополя про надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві.

«Хтось ззовні постійно втручався в наші справи, намагався сварити нас, розводити по різних церквах і вказувати, яким богам молитися. Від сьогодні цього не буде!» – наголосила політик.

Юлія Тимошенко зауважила, що Українська церква – одна з найдавніших та найславетніших у всьому православному світі.

«Більше тисячі літ минуло відтоді, коли Великий Володимир хрестив Київську Русь. Ми маємо історію, маємо традицію, маємо свою Божу істинну віру і свій праведний шлях. І нарешті історичну справедливість відновлено. Ми будемо мати свою справді незалежну церкву», – зауважила вона.

Також лідер ВО «Батьківщина» приділила увагу темі корупції і пограбування України.

«Відповідальність із тих, хто корумпував країну, хто принижував і грабував цю країну, ніхто не знімає. І мені закинути, що я не наведу порядок і не забезпечу відповідальність кожного, хто хоч одну гривню взяв в країни, не можна», – Юлія Тимошенко.

Як зазначила політик, ті, хто називає себе демократами та європейцями, сьогодні демонструють вищий рівень корупції та цинічного ставлення до людей, аніж деякі «колишні».

Лідер «Батьківщини» нагадала, що саме вона в часи прем’єрства повертала державі «Криворіжсталь», яка «на долях належала всій мафії», шельф Чорного моря, а також припиняла корупційні оборудки на кордоні та виводила енергетику з корупційного кола.

«І результати були дуже вагомі. Я і надалі буду продовжувати це робити», – додала Юлія Тимошенко.

Велику увагу лідер ВО «Батьківщина» також приділила темі Нового економічного курсу, наголосивши на тому, що 19 жовтня розпочинається всенародне його обговорення на спеціально створеній інтернет - платформі.

«Вже 19 жовтня буде зібрано сотні експертів, економістів, аналітиків, фінансистів, підприємців, аграріїв, представників різних галузей, які зможуть доопрацювати Новий економічний курс так, як його хоче бачити інтелектуальна частина нашого суспільства», – повідомила Юлія Тимошенко.

Після цього, за її словами розпочнеться всенародне обговорення програми економічних перетворень у вікі-режимі: кожен зможе зайти на сайт, внести свої пропозиції, які будуть промодеровані і детально вивчені.

По завершенні прес-конференції Юлія Тимошенко вирушила на агрегатний завод, де зустрілася з його колективом. Потім вона виступила на велелюбному зібранні на площі Героїв Майдану, до якого долучилися, за різними підрахунками, до 10 тисяч дніпрян і записала виступ у популярній програмі «Василівський острів» на 11-у телеканалі.