21-22 КВІТНЯ ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО ВІДВІДАЛА РІДНУ ДНІПРОПЕТРОВЩИНУ

«МИ ПОБУДУЄМО ІНШУ КРАЇНУ»

Розпочався візит кандидата в Президенти України з села Березнуватівки Солонянського району, про яке ще 22 січня цього року почула вся Україна. Адже звідси вирушив на столичний Євромайдан Сергій Нігоян. Вирушив, щоб ніколи більше до рідного села не повернутися. Саме 22 січня, у вікопомний День Соборності України, Сергій був розстріляний першим з Небесної сотні.

Юлія Володимирівна висловила батьку та матері загиблого героя слова подяки за сина та наголосила, що зробить все аби сподівання Сергія на побудову справедливої країни справдилися.

«Нам треба все, проти чого повстав Сергій та всіх, хто стояв на Майдані, хто життя віддав - наші сини та доньки, щоб вони знали, що ми побудуємо іншу країну» - зазначила кандидат у президенти Юлія Тимошенко.

З батьками героя, які нещодавно переселилися до іншої оселі, значно облаштованішої, ніж їхня колишня, лідер «Батьківщини» спілкувалася близько години.

Після цього Юлія Володимирівна взяла участь у відкритті меморіальної дошки Герояу його рідній школі. «Мені хотілося б, щоб кожна дитина, яка буде виховуватися і отримувати освіту в школі, де вчився Сергій Нігоян, просто знала про цей подвиг і пам’ятала Сергія і всіх, хто поклав життя за Україну під час Революції гідності. І тому саме у Великдень, коли воскрес наш Христос, коли ми покладаємо особливі надії на майбутнє, я хотіла щоб ми зробили все, щоб воскресла Україна, щоб Україна стала сильною європейською державою, яка віддає все що потрібно своїм дітям - українцям. Це наша мета сьогоднішньої поїздки, щоб ми завжди пам’ятали тих, хто загинув і щоб ми щохвилини віддавали той борг розбудовуванню достойного  життя», - наголосила Юлія Тимошенко.

Dn.png

Юлія Тимошенко запевнила всіх у тому що «ми ніколи і нікому в житті не дамо нашу країну ні підкорити, ні окупувати, ні розшматувати на шматки». Кандидат у президенти також висловила надію на те, що на нашій землі не розпочнеться війна і що все те, що зараз відбувається «у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації, закінчиться в найближчі місяці».

За її словами, те що Росія робить проти нас, вона робить це «проти себе, вона себе послаблює, себе поставила під удар і весь світ сьогодні бореться за Україну, у тому числі завдяки таким унікальним синам України як Сергій Нігоян, як герої Небесної сотні, які полягли за майбутнє України. І ми всі зараз мусимо теж віддати своє життя за Україну, щоб вона стала європейською, заможною та сильною».

Дошка пам’яті в школі, де навчався герой Небесної сотні Сергій Нігоян, виготовлена за ініціативою Дніпропетровської обласної організації «Батьківщини молодої» в рамках всеукраїнської акції. Це вже третій пам’ятний знак, який  встановлений на будівлях шкіл, де навчалися герої Небесної сотні.

«Схід і Захід - разом»

Цього ж дня Юлія Тимошенко зустрілася з учасниками автопробігу «Схід і Захід -разом», який стартував у Дніпропетровській області. Вона подякувала їм за те, що вони роблять шляхетну справу - борються за єдність України та «зшивають» її.

«Те що ви зараз зібралися, те, що ви єднаєте нашу рідну державу, те, що «зшиваєте» різні куточки нашої країни – це практично ви робите нову Україну», - наголосила Юлія Тимошенко.

За словами лідера «Батьківщини», це дуже важлива і вдячна справа, яка дарує багато синергії і все це окупиться кожній людині, країні та призведе до реальних змін.

«ЗРОБИТИ УКРАЇНУ ЦЕНТРОМ СВІТУ»

22 квітня Юлія Тимошенко зустрілася з представниками малого та середнього бізнесу Дніпропетровської області наголосила, перед якими у приміщенні українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка виступила з годинною промовою.

Dn.png

Насамперед Юлія Володимирівна наголосила на тому, що на президентських виборах є шанс докорінно змінити Україну, зробити її успішною, прикладом для усього світу, але для цього треба прибрати "тіньову владу та включити кожного громадянина в управління країною".

"Історія успіху України в ваших руках... Ці вибори - ваше право або провалити все, що ми очікуємо, або реально це побудувати. На президентських виборах олігархія об'єдналася рівними рядами, вони йдуть впевнено, мають свого кандидата в президенти, ймовірного прем'єра і вони впевнені в перемозі" ,- підкреслила Юлія Тимошенко.

Зруйнувати монополії, на думку кандидата в президенти, можливо лише  за умови активних дій громадянського суспільства.

"Просто передати владу від однієї гілки влади до іншої - це практично нічого не змінює. Нам потрібно побудувати принципово нові правила життя, які вперше в історії нашої країни включать кожного у процес управління країною. ... Ми не повинні розірвати зв'язок українців, громадян з політиками і цей вплив не має зникнути. Так само, як практично без політиків зробили революцію, так само кожний має мати можливість змінити країну", - наголосила лідер партії "Батьківщина".

Юлія Тимошенко підкреслила, що на Україну сьогодні дивиться з надією весь світ,дивляться всі народи, які вчаться на нашій боротьбі за свою свободу.

"Якісні суспільні відносини, які дійсно дадуть людині відчуття свого місця в житті - це відкрита тема. І я бачу завданням президента країни саме це зробити - спробувати зробити Україну центром світу", - зазначила кандидат в президенти.

«Дніпропетровська область досить надійно захищена»

У ході свого візиту на Дніпропетровщину Юлія Тимошенко відвідала блок-пости на вїздах до Дніпропетровської області. Принагідно поспілкувалася з добровольцями, які несуть цілодобове чергування.

І зробила висновок, що «Дніпропетровська область досить надійно захищена». Про це кандидат у Президенти України повідомила журналістам після зустрічі з керівником Штабу національного захисту області Юрієм Березою. «Я сьогодні особисто відвідала блокпости які розташовані по всім кордонам Дніпропетровської області. Вони добре оснащені, кордони боронять патріотично налаштовані добровольці, які мають сили та натхнення зупинити диверсантів, якщо вони матимуть намір зайти на територію Дніпропетровської області, - зазначила Юлія Тимошенко.

Кандидат у Президенти України також зазначила, що вони обговорили питання зміни законодавства для того, «щоб добровольці, які готові захищати Україну, мали можливість реалізувати своє право». На її думку, це дасть трохи надії та впевненості усім тим людям, які «сьогодні переймаються кожним кроком Російської Федерації по відношенню до України».