Антоніна Ульяхіна: Якщо ми позбудемося землі, то позбудемося і країни, і народу, і майбутнього

Під головуванням очільниці Дніпропетровської обласної парторганізації Антоніни Ульяхіної, у Дніпрі пройшла пресконференція «Відкриття ринку землі – загроза національній безпеці України».

У заході взяли участь: заступниця голови обласного партосередку Олександра Сотула, лідер партійців Дніпра Мгер Куюмчян та голова Асоціації фермерських господарств області Анатолій Гайворонський.

«Якщо ми позбудемося землі, то позбудемося і країни, і народу, і майбутнього», – наголосила Антоніна Ульяхіна. Також лідер дніпропетровської «Батьківщини» зазначила, що у випадку схваленн закону про розпродаж землі у другому читання ситуація може не мати мирного розв'язання.

Олександра Сотула акцентувала увагу на тому, що тема землі не повинна залишати байдужими всіх українців, адже земля є стратегічним багатством.

«Без землі не буде села, а без села не буде і міста», – зазначила партійка.

Мгер Куюмчян впевнений, що скасування мораторію на торгівлю українською землею може викликати найдраматичніші події на теренах нашої держави.

«За землю може пролитися кров», – застеріг лідер «батьківщинівців» Дніпра.

Голова Асоціації фермерських господарств Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський, який традиційно взяв участь у пресконференції разом із представниками «Батьківщини», звернув увагу на те, що у відкритті ринку української землі насамперед зацікавлені компанії транснаціональні. Вони лобіюють це питання всіма можливими шляхами.

«Для України ж головне захистити тих, хто на землі господарює і вміє поводитися з нею», – наголосив Анатолій Гайворонський.