«Батьківщина» Дніпра спільно з нардепами і фермерами формувала «Новий аграрний курс України»

7 червня в Дніпрі відбулася панельна дискусія, учасниками якої стали народні депутати, керівники територіальних громад і представники агробізнесу з чотирьох областей України: Дніпропетровської, Запорізької, Луганської та Донецької. Темою заходу став «Новий аграрний курс України». Мета заходу – напрацювати чіткі і конкретні механізми, які виведуть сільське господарство країни на новий, значно якісніший рівень.

Ініціатором проведення панельної дискусії виступив народний депутат від «Батьківщини», заступник голови Комітету ВР з питань аграрної політики Вадим Івченко. Організатором заходу стала Дніпровська міська парторганізація. Її керівник Мгер Куюмчян зазначив – приймати такий десант професіоналів і експертів в аграрній галузі почесно, а захід такого масштабу позитивно відобразитися на іміджі Дніпра.

«Ми зібралися для того, щоб напрацювати шляхи вирішення проблем, які стоять перед сільгоспвиробниками. Для Дніпропетровщини питання розвитку цієї сфери одне з найважливіших: на території області майже 2,5 млн га земель сільськогосподарського призначення, тут багато тваринницьких підприємств, активно розвивається кооперативний рух і важливо саме сьогодні розробити чіткий і зрозумілий для всіх «Новий аграрний курс України»», - зазначив Мгер Куюмчян.

В свою чергу народний депутат Вадим Івченко підкреслив – ставку в аграрному курсі варто робити саме на фермерські господарства.

«В Україні за останній час значно скоротилася кількість діючих фермерських господарств. Вся аграрна політика країни, бюджетна підтримка і законодавство спрямовані на підтримку великого товаровиробника, експортера. Рухаючись цим шляхом, ми приходимо до того, що жителі сіл залишаються без роботи, сільські території занепадають, розвивається рейдерство, перекупнічество і залишається невизначеним якість продуктів», - зазначив він.

Раніше лідер ВО «Батьківщини» Юлія Тимошенко підписала договір з Асоціацією фермерів, а також з Всеукраїнською аграрною радою та Аграрним союзом України. У документах задекларували – товаровиробники, сільські жителі, маленькі фермерські господарства будуть разом з «Батьківщиною» і експертами формувати «Новий аграрний курс України».

Панельна дискусія, яку організувала Дніпровська міська організація «Батьківщини», - це один з кроків до формування основних положень «Нового аграрного курсу України». Мгер Куюмчян пояснив - ті, хто працює в аграрному бізнесі, не з чуток знають про труднощі і недоліки законодавчої бази. Тому саме спільно з фермерами необхідно опрацьовувати всі ключові ідеї «Нового аграрного курсу України».