«Батьківщина» Дніпропетровщини спільно з фермерами стала на захист української землі

Голова Асоціації фермерських господарств Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський разом із заступником голови обласної організації ВО «Батьківщина» Олегом Робкіним провели сьогодні спільну пресконференцію.

Головною темою пресконференції стали наміри влади скасувати мораторій на вільну торгівлю українською землею.

«Це питання захисту наших національних інтересів. Тому воно викликає стурбованість не лише у фермерів, а в усіх небайдужих людей. Саме це спонукало нас обєднатися і вчора вийти на попереджувальну акцію протесту в Києві», - наголосив Анатолій Гайворонський.

Лідер фермерського руху Дніпропетровщини зазначив, що землею мають право розпоряджатися тільки ті, хто показав своє вміння господарювати на ній протягом щонайменше 10 років. А держава має створити необхідну законодавчу базу для того, щоб нашим національним багатством розпоряджалися виключно сімейні фермерські господарства, як водиться у Європі.

Олег Робкін наголосив на тому, що «батьківщинівці» незалежно від того, хто перебуває при владі, вже не перший рік наолягають на тому, що рано говорити про скасування мораторію на торгівлю українською землею, доки в Україні немає дійових механізмів знищення рейдерства, не прийнято необхідні закони, які б регулювали ринок землі.

«Ми завжди підтримували українського фермера, малий і середній бізнес. Саме на цьому наголосила у своєму виступі на вчорашній акції протесту в Києві наша лідер Юлія Тимошенко. Тому цілком логічно ми об’єднали свої зусилля із захисту української землі з Асоціацією фермерських господарств області, бо маємо спільну мету», - наголосив Олег Робкін.