«Батьківщина» долучилась до вирішення питання очищення Дніпра

Заступник голови Дніпропетровської обласної ради, голова Дніпровської міської організації ВО «Батьківщина» Мгер Куюмчян діяльно долучився до вирішення проблеми очищення акваторії Дніпра.

З пропозицією зайнятися такою нагальною проблемою до партійця звернулися місцеві екологи, разом з якими Мгер Куюмчян здійснив екстремальну подорож по Дніпру. Глибоко вивчивши наявну ситуацію, спільно дійшли думки, що в разі невжиття відповідних заходів головна річка України через 350 років може перетворитися в скупчення боліт, адже потерпає від забруднення і все більше цвіте.

Мгер Куюмчян після такого вивчення ситуації ініціював розширення сфери діяльності одного з комунальних підприємств області та виділення коштів на придбання спеціальної техніки.

Шведська багатофункціональна самохідна установка класу амфібія Truxor, яку повинні невдовзі отримати за наполяганням партійця насамперед зосередиться на зрізанні очерету, що на Дніпропетровщині підлягає знищенню на площі 36 тисяч гектарів. Сучасна техніка також допоможе вирішити проблему з підтопленнями у селищах Діївка та Сухачівка, розташованих на дніпровському узбережжі.

«У цій місцевості дуже багато плавнів та заток. Їх глибина у 1991 році складала 5 метрів, а сьогодні не буде й метра. Через це неабияк потерпають місцеві жителі, адже у підвалах їхніх осель стоїть вода. На сесії облради ми розширили сферу діяльності Комунального підприємства «Лабораторія якості життя», яке розпоряджатиметься новою технікою, щоб ефективніше проводити роботи з розчищення», - розповідає Мгер Куюмчян.

Партієць переконаний, що спеціальна техніка довго служитиме не тільки місту, а й усій області та допоможе значно покращити стан водойм регіону. У результаті має поліпшитися не тільки екологічна ситуація, але і якість питної води.