«Батьківщина» ініціювала екологічний аудит Кам’янського

Кам’янська міська організація ВО «Батьківщина» підтримала ідею проведення першого системного екологічного аудиту території свого рідного міста.

Ініціатором екоаудиту став кандидат на посаду міського голови Кам’янського від «Батьківщини», колишній голова Єлизаветівської сільської ради Петриківського району Максим Голосний, відомий всій Україні численними неординарними проектами, а також як автор знаменитого борду «Взнала, що внук проголосував за регіони, переписала хату на кота» у часи всевладдя Партії регіонів.

Максим Голосний, лідер партійців Кам’янського Олександр Плахотнік, депутат Дніпропетровської обласної ради від ВО «Батьківщина» Олена Плахотнік розповіли про те, як така ініціатива втілюватиметься у життя, разом з професійним екологічним аудитором Наталею Матухно.

Буде досліджено усі екологічні аспекти – від стану повітря до підземних вод і рекреаційних зон.

«За результатами наших досліджень будуть вироблені рекомендації з усунення всіх невідповідностей вимогам екологічної безпеки», - так визначила головну мету запланованої роботи Наталя Матухно.

Максим Голосний наголосив на тому, що влада відверто бреше про стан навколишнього середовища Камянського, адже люди повсякденний сморід повсякденно відчувають на собі. Недарма Камянське належить до переліку найбільш забруднених міст України.

«За наслідками екоаудиту, який ми ініціюємо, будь-яке підприємство буде зобов’язане вжити заходів щодо недопущення ним забруднення навколишнього середовища. Адже поки що у Кам’янському є єдині високоякісні фільтри – це легені його жителів», - зазначив Максим Голосний.

Олександр Плахотнік заявив про готовність надати технічну та матеріальну підтримку у проведенні першого в історії Камянського системного екоаудиту.