«Батьківщина» Кривого Рогу підтримала протест гірників

Криворізька міська організація ВО «Батьківщина» заявила про рішучу підтримку протесту гірників шахти «Жовтнева», яка входить до складу Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК).

Шахтарі розпочали акцію протесту під землею вночі 3 вересня. Таким чином вони вимагають від свого керівництва дотримуватися діючого колективного договору, а саме забезпечення виплати зарплатні у розмірі, який було узгоджено договором, повернення положень про шкідливий стаж з недопущенням скорочення списків 1 та 2 шляхом маніпуляцій з атестацією робочих місць, покращення умов праці.

Партійці вимагають від керівництва КЗРК виконати вимогу страйкарів у повному обсязі та припинити намагання обійти і зманіпулювати нормами колективного договору та трудового законодавства.

«Ми не допустимо наступу на права шахтарів і металургів. Вимагаємо від керівництва КЗРК гарантувати пільговий вихід на пенсію та нескорочення доплат і пільг за шкідливе виробництво», - заявляють у криворізькій «Батьківщині».

Переговори між протестувальниками та керівництвом шахти тривають. Акцію робітників «Жовтневої» підтримали шахтарі та профспілки шахт КЗРК «Тернівська», «Гвардійська» та ін.