"Батьківщина" на Дніпропетровщині стала на захист фермерів

Коли фермери Новомосковського району Дніпропетровської області заявили про зловживання посадових осіб щодо порядку ведення земельного кадастру та незаконного надання у довгострокове користування земельних ділянок, на їх захист рішуче стала місцева організація партії ВО «Батьківщина».

Про це повідомляє прес - служба обласної партійної організації.

Вже понад 15 років на території Новомосковського району діють селянські фермерські господарства, що володіють земельними ділянками, які є їх власністю. Але цьогорік постала проблема, яку ніхто не міг передбачити. Місцеві посадовці провели так звану інвентаризацію земельних ділянок, внаслідок якої значній частині земельних ділянок, якими володіють селянські фермерські господарства, були присвоєні кадастрові номери та внесені дані про них до Земельного кадастру із зазначенням «державна власність».

«Загальна площа таких земель складає не багато й ні мало – понад 20 тисяч гектарів, - зазначає активіст Новомосковської районної організації партії ВО «Батьківщина» Алла Рєзніченко. – Більше того, розпорядженням голови Новомосковської райдержадміністрації ці земельні ділянки були передані в оренду одній з комерційних структур, про що їхні законні володільці навіть не були повідомлені. Тому ми взяли цю ситуацію під особливий контроль – направили відповідні звернення до правоохоронних органів, організували акції протесту під стінами Дніпропетровської облдержадміністрації та Генеральної прокуратури України».