«Батьківщина» підтримала ухвалення законопроекту, який визначає пріоритетним курс України на членство в НАТО. «Батьківщина» була і залишається прихильником вступу України до НАТО.

Сергій Власенко повідомив, що Україні вкрай необхідно провести реорганізацію свого війська та переозброєння за стандартами НАТО і зазначив, що, на думку деяких експертів, наразі у Збройних силах України та в Національній гвардії немає військової бригади, яка була б сформована за стандартами Альянсу. Для цього не треба закони. Для цього потрібна політична воля міністерства оборони і організаційні заходи.

Агресія РФ проти України, анексія АР Крим, війна на Донбасі довели необхідність невідкладної участі України в системі колективної безпеки, якою є НАТО. Досвід країн-сусідів України довів, що НАТО - найефективніший інструмент забезпечення своєї безпеки. Законопроект № 6470 повертає курс на членство в НАТО. Він передбачає внесення змін до низки законів про національну безпеку та зовнішню і внутрішню політики, необхідних для набуття Україною членства в НАТО.