"Батьківщина" у Нікополі ініціювала "Тарифну мобілізацію"

Намет з символікою «Батьківщини» з сьогоднішнього дня виставлено у Нікополі. На ньому також зображені напис «Нова ціна на газ проти народу!» та відома картина І. Репіна, але названа на сучасний лад – «Козаки Нікополя пишуть листа Кабміну».

Про це повідомляють у прес - службі Дніпропетровської обласної організації партії ВО «Батьківщина».

- У нашому наметі ми розпочали збір підписів у рамках започаткованої нами громадської ініціативи «Тарифна мобілізація» під зверненням на адресу Прем’єр - міністра України Арсенія Яценюка, - розповідає лідер нікопольських «батьківщинівців» Олександр Разін. – Наші земляки ставлять свої автографи охоче, бо нинішня ситуація багатьох просто приголомшила. І ми, «батьківщинівці», не маємо морального права залишатися осторонь.

У зверненні наголошується, зокрема, на тому, що застосовані нині в Україні норми тепловитрат на підставі застарілих «Норм та вказівок по нормуванню витрат палива та теплової енергії …», які у деяких випадках навіть перевищують діючі норми тепловитрат у Якутії Російської Федерації. Також акцентується увага і на тому, що норми споживання газу населенням при використанні плити та газової колонки вдвічі вищі за фактичні обсяги споживання газу у квартирах, де встановлені лічильники.

Отож активісти «Тарифної мобілізації» заявляють про нічим не виправдану переплату населенням за спожиті тепло та газ в опалювальному сезоні 2014 - 2015 років у сумі щонайменше 10 мільярдів гривень.

З огляду на це перед Прем’єр-міністром ставляться вимоги негайно переглянути тарифи на послуги централізованого опалення (без лічильників), переглянути норми використання газу населенням при використанні плити та газової колонки, повернути безпідставно нараховані та сплачені в якості оплати за тепло та газ кошти.