«Батьківщина» відстояла результати виборів у Зайцевскій ОТГ

У вівторок, 7 листопада в Дніпропетровському обласному апеляційному суді відбувся розгляд апеляції на рішення Синельниківського міськрайонного суду, яким було скасовано рішення виборчої комісії в Зайцевській ОТГ.
Рішення першої інстанції мало місце по виборах в тій же ОТГ, день голосування в якій став відомий всій Україні через безпрецедентний погром на одній із виборчих дільниць із завданням тілесних ушкоджень співробітнику поліції. Ця спроба зірвати вибори не була успішною, після чого кандидат, який поступився підтриманому “Батьківщиною” Володимиру Хорішко, вдався до судового позову.
Оскільки рішення першої інстанції обурило виборців і було сприйнято як результат тиску з боку влади, то до мешканців об’єднаної громади, що прийшли до суду на захист свого вибору, долучилися дніпровські партійці, депутати від фракцій “Батьківщини” у Верховній та обласній радах.

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:Головуючого: судді Божко Л. А та Суддів: Дурасової Ю.В й Лукманової О. М
Розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Дніпрі апеляційну скаргу Зайцівської сільської виборчої комісії Синельниківського району Дніпропетровської області на попередню постанову Синельниківського міськрайонного суду від 3 листопада(по справі за позовом Світлани Борисової, кандидата на посаду сільського голови Зайцівської об’єднаної територіальної громади).

Рішенням апеляційного суду від 7 листопада 2017 року означену постанову Синельниківського міськрайонного суда скасовано. Визнано протиправними дії та скасування рішень Зайцівської виборчої комісії.