«Батьківщина» втілює в життя проект з очищення Дніпра

Керівник дніпровської міської «Батьківщини» Мгер Куюмчян ініціював проект з очищення головної водної артерії міста.

Заступник голови Дніпропетровської облради та лідер дніпровської «Батьківщини» Мгер Куюмчян почав вивчати проблематику екологічного стану водойм регіону ще рік тому. Разом з фахівцями він проінспектував найпроблемніші локації головної водної артерії Дніпра. Тоді й виникла ідея купівлі спеціалізованої техніки, яка б допомогла розчистити річку від надмірного заростання.

Заручившись підтримкою депутатського корпусу Дніпропетровської облради, Мгер Куюмчян домігся придбання спеціальної багатофункціональної самохідної установки Truxor DM-5045. Кошти з обласного бюджету на ці потреби було виділено у жовтні 2019 року, а вже у грудні за процедурою відкритих торгів установку було придбано.

Сьогодні в рамках пілотного проекту ця машина розчищає водойму в районі ж/м Червоний Камінь. Поблизу пам’ятника воїнам 152-ої стрілецької дивізії Truxor працює вже тиждень. За цей час машина скосила близько 7 гектарів різної рослинності, яка заважала проточності води.

«Ще приблизно тиждень вона буде працювати. Машиністи працюють дуже акуратно і обходять гнізда птахів, що ускладнює роботу і збільшує час реалізації проекту», - написав Мгер Куюмчян на своїй сторінці у Фейсбук.

Команда «Батьківщини Дніпро» та мешканці житлового масиву провели на цій локації суботник. Прибрали залишки сміття і біомаси, яку не змогла вивезти великогабаритна техніка, очистили пляж від побутового непотребу та оновила його чистим піском.

«Завезли 35 тонн білого піску, але його виявилося мало, і для того, щоб пляж остаточно привести в порядок потрібно ще 100-120 тон. У понеділок довеземо», - резюмував Мгер Куюмчян.

Лідер дніпровської «Батьківщини» подякував всім за участь та наголосив, що попереду - зариблення водойми та втілення у життя ще декількох ідей.