«Батьківщина» вже зібрала понад 250 тис. підписів проти продажу землі

Про це повідомила лідер партії Юлія Тимошенко на Погоджувальній раді лідерів парламентських фракцій та комітетів. Як вона наголосила, «Батьківщина» спільно з Асоціацією фермерів та приватних землевласників України вже зібрала 256 тисяч підписів громадян проти продажу землі сільськогосподарського призначення.

Голова фракції зазначила, що збір підписів відбувається за процедурою, аналогічною тій, яку б мала затвердити Центральна виборча комісія для проведення відповідного Всеукраїнського референдуму. Вона нагадала, що влада вже проводить підготовку до продажу сільськогосподарської землі, яка відбувається на фоні тотального замовчування реальної ситуації в країні.

Найприйнятнішою моделлю майбутнього земельного – цивілізованого – ринку землі в «Батьківщині» вбачають модель, яку практикують Ізраїль та Канада. В Ізраїлі понад 80% сільськогосподарської землі належать державі та паї здаються в довгострокову оренду фермерам. В Канаді понад 91% землі перебуває в державної власності і тут землю також здають в оренду фермерам. Тобто, орендувати землю будуть ті, хто її обробляє, хто турбується про неї, а не будь-хто.

Активно триває збір підписів проти торгівлі українською землею і на Дніпропетровщині.