«Батьківщина» взяла під контроль надзвичайну ситуацію в Кам’янському

На місці надзвичайної ситуації в Кам’янському, де ще з 6 квітня повністю відключено від газопостачання житловий будинок № 34 по вулиці Освітній, побувала депутат Дніпропетровської обласної ради від ВО «Батьківщина» Олена Плахотник.

Конфлікт спричинило те, що без погодження з мешканцями будинку «Міськгаз» намагався встановити загальнобудинковий лічильник. У відповідь комунальне підприємство відімкнуло від газопостачання весь будинок, при цьому серйозно пошкодивши ще й газову магістраль, для відновлення якої знадобляться додаткові час і кошти. У відповідь люди заблокували автомобіль «Міськгазу» і організували цілодобове чергування.

За рішенням міської комісії з техногенно - екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій біля відімкненого від газопостачання будинку встановлено намети, де люди можуть приготувати собі поїсти і просто погрітися. Тут же постійно чергують співробітники поліції і ДСНС.

«Так тривати не може, адже ми живемо в цивілізованому 21 столітті. Так, існує конфлікт між газівниками і споживачами з приводу того, чи має право «Міськгаз» встановлювати загально будинкові лічильники без погодження з мешканцями, але такі ситуації мають вирішуватися в правовому полі, в залі суду, а не шляхом позбавлення людей елементарних умов для проживання», - заявляє Олена Плахотник.

Наразі «батьківщинівка» проінформувала про виниклу ситуацію обласне та партійне керівництво, закликавши негайно вжити всіх можливих заходів для вирішення конфлікту. Самі ж люди заявляють про готовність заблокувати роботу «Міськгазу».

лінія.png

большой красе1_0.jpg