«Батьківщинівець» ініціював перше в Україні онлайн-навчання сімейних лікарів

У Дніпропетровській області вперше в Україні проводять он-лайн дистанційне навчання сімейних лікарів. Ініціатором цього проекту є голова Дніпровської міської організації ВО «Батьківщина», заступник голови обласної ради Мгер Куюмчян.

У цьому проекті задіяні всі без винятку центри первинної медико-санітарної допомоги та більше 700 лікарів.

«Сучасна медицина розвивається дуже швидко, і лікарю з широкою сферою задач важко самостійно слідкувати за всіма нововведеннями в кожній окремій сфері медицини. Проект має всі можливості для подальшого розвитку. Сьогодні лікарі беруть участь в проекті, не відриваючись від робочого місця, а в майбутньому є реальна можливість забезпечити їхнє навчання вдома, що значно збільшить ефективність процесу», - розповідає Мгер Куюмчян.

18076548_1546184265400858_6092446928189559673_o

Проект функціонує виключно на волонтерських засадах, жодної копійки з бюджету для цього не витрачається. Платформу для он-лайн навчання надає обласна рада, у прес-центрі якої налагоджено технічний зв’язок з районами Дніпропетровщини, де вже на іншому боці екрана, у своїх медичних закладах, у відведених для цього аудиторіях, чекають сімейні лікарі. Конференції, які відбуваються один раз на місяць, мають двосторонній зв’язок, тобто викладачі читають лекції, бачать своїх слухачів, останні ж мають можливість задавати питання, вести діалог.