«Батьківщинівець» вдванадцяте провів Міжнародний фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви»

Голова Криворізької міської організації ВО «Батьківщина» Олександр Рябека, який також очолює Всеукраїнську громадську організацію «Асоціація «Афганці» Чорнобиля», вдванадцяте провів Міжнародний фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви».

Саме очолювана Олександром Рябекою громадська організація разом з Дніпропетровською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» є засновниками і організаторами фестивалю, який проводиться у Дніпрі. Головною метою «Чорнобильських мотивів» є вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції з нагоди Дня ліквідатора, який відзначається на початку грудня.

«Завдання фестивалю – активізація чорнобильського руху, об’єднання з метою піднесення рівня уваги та поваги в суспільстві до чорнобильців, розкриття і підтримка талантів”, - зазначає Олександр Рябека.

Окрім пісенного конкурсу, у рамках фестивалю також проводяться поетичний конкурс «Зірка полину», конкурс дитячого малюнка, виставка декоративно - вжиткового мистецтва та фотовиставка.

Пісенне змагання відбувається у трьох номінаціях «Краща авторська пісня», «Кращий соліст - вокаліст», «Кращий музичний колектив». Його учасники виконують дві конкурсні пісні насамперед на чорнобильську тематику. Журі фестивалю тривалий час очолювала народна артистка України Ніна Матвієнко, а в останні роки вокальні здібності конкурсантів оцінюють народні артисти України Анатолій Гнатюк та Валентина Степова.

У пісенному конкурсі «Чорнобильських мотивів» цього року взяли участь представники 12 областей України.

Гран - прі фестивалю отримали сестри з Дніпра Анна та Вероніка Федулови, а переможцями у своїх номінаціях стали Олександр Мальцев з Тернівки, Катерина Пономарьова з Покрова Дніпропетровської області та дует «Брати Гжегожевські» з Хмельниччини.