«Батьківщинівець» водинадцяте організував фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви»

11 - й Міжнародний фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви» протягом двох днів проходив у Дніпрі. Одним з його організаторів є депутат Верховної Ради України 4 і 5 скликань від ВО «Батьківщина» Олександр Рябека.

Олександр Рябека незмінно очолює Всеукраїнську громадську організацію «Асоціація «Афганці» Чорнобиля», яка разом з Дніпропетровською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» 11 років тому заснувала пісенний фестиваль, що збирає творчі особистості не лише з України, а й з-за кордону. Традиційно у рамках фестивалю проходять поетичний конкурс «Зірка полину» та конкурс дитячого малюнка «Чорнобильська палітра», проводиться виставка майстрів декоративно - прикладного мистецтва.

Фестиваль заснований на честь Дня ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС, який, починаючи з 2006 року, відзначається в Україні 14 грудня.

Цьогорічні «Чорнобильські мотиви» зібрали 118 учасників, 34 творчі одиниці з 12 областей України.

Високий рівень фестивалю засвідчує те, що в складі його журі було троє народних артистів України Валентина Степова, Анатолій Гнатюк (голова) та Андрій Бабич.