«Батьківщинівець» взяв участь у відкритті меморіальної дошки герою - земляку

Депутат Дніпропетровської обласної ради від ВО «Батьківщина» Гілал Ісаєв взяв участь у відкритті меморіальної дошки старшого сержанта, командира відділення кулеметного взводу 2 - го батальйону 93-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Олександра Чопенка, який загинув у бою з російськими окупантами поблизу селища Гранітне на Донеччині 17 січня 2018 року.

Урочиста церемонія з нагоди такої події відбулася в Саївській середній загальноосвітній школі П’ятихатського району, на фасаді якої було відкрито меморіальну дошку своєму випускникові 1986 року. Отримавши спеціальності водія і тракториста Олександр Чопенко працював у місцевому колгоспі імені Ватутіна. Коли на українську землю прийшов ворог, він, батько 5 дітей, без вагань пішов захищати Батьківщину, віддавши своє життя за честь і свободу рідної землі. Нагороджений орденом за мужність III ступеню.

«Вшaнувaння пaм’ятi людей, якi вiддaли свoє життя зa свою держaву, нaш святий oбoв’язoк. Наш земляк Олександр Чопенко був спрaвжнім пaтрioтом, який боровся за суверенітет та цілісність України і віддав життя за мир та спокій на рідній землі. Нестерпно жаль, коли обривaються життя нaйкрaщих синiв Укрaїни», - сказав, звертаючись до учасників церемонії, Гілал Ісаєв.