«Батьківщинівка» реалізує бюджет участі у Вільногірську

У місті Вільногірську Дніпропетровської області реалізовано проект «Бюджет участі – шлях до європейської свідомості». Душею і заспівувачем такої події стала голова місцевої організації ВО «Батьківщина» Ірина Сміяненко.

Саме «батьківщинівка» рік тому стала представляти у своєму місті Інститут демократичних ініціатив, який за підтримки Інституту справ публічних (Польща) та громадської організації «Наше Поділля» і втілив у життя цей проект.

«Цьому передувала важка праця, першим етапом якої була інформаційна кампанія. Ми ознайомили жителів Вільногірська з тим, що таке бюджет участі. Потім відбулася конференція за участі громадськості міста, до якої найактивніше долучилася молодь. Результатом цієї роботи стала розробка положення про бюджет участі у Вільногірську», - розповідає Ірина Сміяненко.

Характерно, що бажаючі можуть подавати свої проекти вже починаючи з 14-річного віку. А до координаційного комітету, який їх розглядає, входять по 4 представники депутатського корпусу, мерії та громадськості.

Як наголошує Ірина Сміяненко, саме в бюджеті участі Вільногірська є такі положення, які більше не зустрінеш в жодному українському місті.