«Батьківщинівці» Криничанського району започаткували пісенний конкурс

Вперше у Криничанському районі на Дніпропетровщині відбудеться відкритий пісенний конкурс «Криничанський зорепад». Відповідне розпорядження підписала голова районної ради, лідер місцевих «батьківщинівців» Наталя Кобзар.

У конкурсі візьмуть участь як окремі солісти - вокалісти, так і дуети та вокальні колективи у вікових категоріях до 12 років, з 12 до 17 років, понад 17 років. Відбірковий тур складається з виконання двох пісень: сучасної обробки народної пісні або авторської пісні українською мовою та другої – сучасної української пісні.

«Цей конкурс ми проводимо з метою відродження духовної спадщини, примноження скарбниці пісенної творчості, розкриття творчих здібностей та підтримки виконавців. У його учасників буде неабиякий стимул, адже переможці візьмуть участь у відбірковому етапі ХV Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута - 2017», який відбудеться 17 вересня 2016 року у Дніпропетровську», - зазначає Наталя Кобзар.