«Батьківщинівці» Новомосковщини захищають територіальні громади

На захист інтересів територіальних громад рішуче стала Новомосковська районна організація ВО «Батьківщина».

І хоч жодних виборів до новостворених територіальних громад у Новомосковському районі ще не відбувалося, нині тут склалася дуже гостра ситуація. Насамперед її пов’язують з колишнім “регіоналом», а нині депутатом Верховної Ради України від Блоку Петра Порошенка Вадимом Нестеренком. Саме сконсолідована навколо нього депутатська більшість у Новомосковській міській раді взялася активно пропагувати ідею мегагромади, до якої мають увійти не лише вся Новомосковщина, а й частина сусідніх Магдалинівського та Дніпропетровського районів. Як виявилося, на цих територіях веде свій потужний агробізнес Вадим Нестеренко.

«Якщо такий задум буде втілено в життя, то наші села з їх інфраструктурою чекає неминуча загибель, адже у такій мегагромаді їм до когось достукатися зі своїми проблемами буде практично неможливо. Тому ми нині активно працюємо з усіма населеними пунктами з тим, щоб почути думку селян. Люди не проти децентралізації, але вони ратують за те, щоб нові громади створювалися оптимально, а не в чиїхось чисто меркантильних інтересах. Наприклад, жителі Орлівщини, Піщанки на своїх зборах постановили об’єднатися в одну громаду, але при цьому рішуче виступили проти ідеї мегагромади. Такі ж рішення прийняли і жителі селищ Гвардійське і Черкаське”, - розповідає голова Новомосковської районної організації ВО «Батьківщина» Олександр Сачава.