«Батьківщинівці» П’ятихатщини переймаються проблемами водопостачання району

Депутат Дніпропетровської обласної ради від ВО «Батьківщина», керівник П’ятихатської районної парторганізації Гілал Ісаєв взяв участь у робочій комісії, яка відвідала насосно-фільтрувальну станцію в с. Красноіванівка П'ятихатського району та насосну станцію в с. Макорти Софіївського району.

«До районної влади надходять численні звернення від жителів міста П'ятихатки щодо систематичної відсутності водопостачання в місті в зв'язку з численними поривами, які виникають внаслідок зношеності обладнання. Система внутрішнього водопостачання м. П'ятихатки загальною протяжністю 55, 6 км введена в експлуатацію понад 60 років тому, що спричинило значну зношеність мереж та обладнання», - розповідає Гілал Ісаєв.

У 2019 році для вирішення питання водопостачання міста було розроблено 3 проектно-кошторисні документації на загальну суму 25 млн 195 тис. грн. (реконструкція водопостачання північної сторони, південно-східної та південно-західної частини міста). Також гострою проблемою є стан насосно-фільтруваної станції (втрати води складають близько 30%). Про необхідність забезпечення фінансування цих важливих обєктів члени робочої групи повідомили обласну владу.