«Батьківщинівці» вшанували пам’ять Героя України Сергія Нігояна

У заходах, приурочених до 24-ї річниці з дня народження Героя України Сергія Нігояна, взяли участь дніпровські «батьківщинівці».

Лідер дніпровської міської організації ВО «Батьківщина», заступник голови обласної ради Мгер Куюмчян відвідав з такої нагоди могилу Героя в селі Березнуватівка Солонянського району.

«Особисто для мене Сергій став символом боротьби за свободу та незалежність України. Ви пам’ятаєте, з яким острахом люди виходили на майдан? Але саме такі Герої, як Сергій Нігоян – сильні, безстрашні та рішучі, надихали йти вперед і нізащо не здаватися. Він став прикладом для багатьох із нас», - зазначив Мгер Куюмчян.

Також «батьківщинівці» взяли участь у презентації виставки у Дніпровському Національному історичному музеї ім. Д.І.Яворницького, де представлені роботи художниці Марини Саркісян, яка народилася в Україні, але має вірменське коріння, як і Сергій Нігоян. Картини є унікальними, бо поєднують у собі два стилі – петриківський розпис та вірменські хачкари, які внесені до репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО

В експозиції представлено більше півсотні робіт художниці. Особливо вражає портрет Сергія Нігояна в касці на Майдані Незалежності. Одну з картин художниця передасть до Музею АТО в Дніпрі.

Як розповіла Марина Саркісян, ідея створити серію картин, присвячених учасникам Революції гідності, у неї з’явилася ще у 2014 року після звістки про загибель Сергія Нігояна. На реалізацію задуму пішло три роки.