Бойовики на Донбасі вбивають патріотів за розстрільними списками

Пізно вночі стало відомо, що на окупованих територіях бойовики розстріляли двох активістів партії «Батьківщина». 32-річного Олексія Платошина та 51-річного Віктора Омельяненка.

Вони їхали в Ясинувату, щоб забрати речі. Назад не повернулися.

Це син і сват керівника нашої міської партійної організації в Ясинуватій Ірини Платошиної.

Вона знайшла розстріляну машину біля блокпосту поблизу Ясинуватої, а тіла загиблих у морзі в Макіївці.

В Ірини троє дітей. Розстріляли старшого. І вона не знає, як їй жити на своїй Батьківщині далі. А я не знаю, якими словами висловити співчуття родині патріотів, яких в Україні убили просто за те, що вони - українці… Сьогодні похорон…

Наші донецькі соратники кажуть, що у бойовиків два дні тому з’явилися розстрільні списки, за якими вони виловлюють людей. А я думаю про те, що це жах, який відбувається на вулицях українських міст на Донбасі просто зараз, поки інша частина країни радіє ілюзії перемир’я.

І я хочу звернутися до президента та тих депутатів, які днями проголосували за закони про особливий статус захоплених територій на Донбасі та амністію бойовикам.

Ви розумієте, що ось вона - ціна вашого ганебного секретного голосування? Що це ви дали бандитам і відморозкам зі зброєю в руках відчути себе безкарними? Що це ви дали їм право складати розстрільні списки? Що це ви кинули напризволяще українців Донбасу, яких тепер відстрілюють тільки за те, що вони - за свою країну?

Що ж ви наробили? Це ж наша країна і наші громадяни! Їх не можна як кріпаків віддавати з землею… Інакше ми - не країна, а ви - не влада.

Пане Президенте, доки не пізно, скасуйте ці ганебні закони про капітуляцію Кремлю. Інакше вони принесуть набагато більше шкоди, сліз і горя. Нам уже досить безглуздих смертей. Час встановлювати справжній мир.

Схиляючи голову перед героями,

з глибокою скорботою,