Чому «гальмує» адмінсуд?

У справі Юлії Тимошенко проти уряду призначено економічну експертизу обґрунтованості ціни на газ для населення. Таку ухвалу Окружний адміністративний суд м. Києва постановив за клопотанням відповідача – Кабінету Міністрів України.

Але чи може бути спроможною така експертиза розставити всі крапки над «і» принаймні для суду, який має прийняти остаточне рішення? Офіційний представник позивача у судовому процесі Олександр Трохимець вже заявив, що таке рішення суду не несе жодних юридичних наслідків. Нинішнє призначення експертизи якраз і є яскравим прикладом того, що суд іде на все, щоб не ухвалювати правосудне рішення. Олександр Трохимець при цьому нагадав, що позов лідера партії «Батьківщина» проти уряду Гройсмана розглядається у суді вже 9 місяців через постійні затягування та відкладання справи: то через зміну представників Кабміну, то через нові клопотання, які повторюються через введення до процесу нових представників від Кабміну, то через зміну складу суду.

При цьому позовні вимоги Юлії Тимошенко є чіткими і зрозумілими, що не створює жодних підстав для затягування процесу.

Нагадаємо, що з 27 жовтня Окружний адміністративний суд Києва перейшов у режим письмового провадження у справі за позовом лідера ВО «Батьківщина» проти уряду  щодо скасування постанови № 315 про встановлення єдиної ціни на газ на рівні 6879 гривень за тисячу кубометрів.

Також в суді розглядається позов Юлії Тимошенко до НКРЕКП щодо скасування постанови про підвищення тарифів на гарячу воду та опалення з 1 липня 2016 року.