Депутат-«батьківщинівець» допоміг кам’янчанину стати чемпіоном світу

Звання чемпіона світу з шашок - 100 для спортсменів з обмеженими можливостями завоював відомий у Кам’янському майстер спорту Кирило Іванов. Його участь у престижних змаганнях стала можливою завдяки підтримці депутата міської ради від ВО «Батьківщина» Сергія Миршавки.

Талановитий шашист протягом останніх двох років перебував на тривалому лікуванні. І участь у чемпіонаті світу мала стати для нього життєдайною. У змаганнях, які проходили в болгарському місті Кранево, кам’янчанину протистояли спортсмени з восьми країн - Білорусі, Ізраїлю, Латвії, Молдови, Польщі, Росії, Узбекистану та України. Змагаючись у класичній програмі (2:00 на партію для кожного учасника), Кирило Іванов зумів за тур до завершення турніру завоювати звання чемпіона світу-2017. З дев’яти проведених поєдинків спортсмен переміг в семи, а в двох його партіях судді зафіксували нічийний результат.

Найближчі суперники Кирила росіянин Володимир Гайсинський і українець Юрій Верещака відстали від переможця на 3 очка. В іншому виді програми чемпіонату світу - швидкій грі (10 хвилин на партію для кожного учасника) кам’янчанин прийшов до фінішу третім, пропустивши поперед себе росіянина Дениса Малєєва та українця Дмитра Мариненка.