Державна зрада Порошенка беззаперечна: «Батьківщина» ініціює імпічмент президента та створення Тимчасової слідчої комісії

«Батьківщина» разом з іншими фракціями в парламенті розпочинає процедуру імпічменту президента Петра Порошенка за державну зраду, сприяння ворогу та торгівлю на крові з країною-окупантом.

Про це заявила з парламентської трибуни лідер фракції Юлія Тимошенко, коментуючи резонансне журналістське розслідування, яке засвідчило, що близьке оточення Петра Порошенка курувало розкрадання оборонної галузі.

«Ми вважаємо, що оприлюднені журналістами-розслідувачами факти підпадають під статтю 111 ККУ – державна зрада, яка умисно вчинена громадянином України на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності, обороноздатності, державній і економічні безпеці України. Це сприяння ворогу, знищення української армії, сприяння країні-окупанту в захопленні нашої країни, що є підсудною справою», – наголосила Голова партії.

Вона зауважила, що зібрані за кілька років журналістами-розслідувачами докази беззаперечно доводять – президент та його оточення через «Ленінську кузню» Порошенка контрабандно завозили до України запасні частини з Російської Федерації, з «відкатами» та за завищеними у 2-4 рази цінами. І ці зіпсовані частини із країни-агресора постачали для українських оборонних заводів і встановлювали на українську воєнну техніку.

«Цим підривалась обороноздатність країни, руйнувались застосовані проти Російської Федерації санкції, і головне, що на чолі цієї піраміди стояв чинний президент Петро Порошенко», – обурилася Юлія Тимошенко.

Торгівлею на крові під прикриттям патріотичних гасел глава держави заробляв мільярди гривень на горі нашого народу і нищив Україну, наголосила лідер фракції.

Юлія Тимошенко закликала «всіх без винятку народних депутатів, які мають честь і совість, поставити на місце всі організовані злочинні угрупування» і першою поставила свій підпис під постановою про імпічмент.

«На жаль, «мова, віра, армія» стали найбільшими корупційними статками президента. Оприлюднене журналістське розслідування – це тільки верхівка айсбергу, це копійки, у порівнянні з тією масштабною торгівлею на крові, яка відбувається під патронатом президента», – наголосила вона.

Лідер «Батьківщини» нагадала: чинний глава держави зробив все, щоб Верховна Рада досі не ухвалила закон про імпічмент. Проте виписаної в Конституції процедури, на думку Тимошенко, достатньо для притягнення Петра Порошенка до відповідальності.

«Ми наполягатимемо на тому, щоб ТСК розслідувала всі фінансові оборудки, які були скоєні для постачання потреб армії, та розслідувала всі оборудки «Укроборонпром», щоб ми побачили, з якими «відкатами» продавалася зброя і за якими цінами постачалися комплектуючі для української армії», – зазначила Юлія Тимошенко.

За її словами, зараз Верховній Раді доведеться пройти перевірку «на співучасть у величезних злочинах, які робляться за спинами українців».

«Ми сподіваємося, що у парламенті знайдеться достатньо народних депутатів, які ще не втратили честь і совість і не є спільниками мафії, яка працює в Раді», – заявила лідер «Батьківщини».