Дніпропетровські батьківщинці взяли під опіку родини героїв АТО

Комплексну програму «Родина героя», яка передбачає соціальну підтримку і пільги для сімей учасників АТО, розробили депутати місцевих рад від ВО «Батьківщина» на Дніпропетровщині, вже винесену на затвердження сесією обласної ради.

- Я не знаю жодної людини в нашій області, хто б не допомагав української армії. Ми одягли наших солдат, озброїли. Зараз реалізується багато програм допомоги пораненим: в обласному госпіталі, в обласній клінічній лікарні ім. Мечникова. Але всі ці програми не реалізуються системно. Ми впевнені, що обласна рада повинна затвердити дуже важливу програму «Родина героя». Кинути сім'ю і піти воювати - це вже подвиг. І влада повинна подбати про сім'ю солдата. Адже воюють зараз все - від 18 років. Ми пропонуємо соціальний супровід: оплата комунальних платежів (на це йде велика частина бюджету сім'ї); безкоштовний проїзд в громадському та залізничному транспорті; безкоштовне медичне обслуговування; безкоштовне харчування дітям, чиї батьки перебувають в зоні АТО; безкоштовний відпочинок; безкоштовне паливо для обігріву житла в сільській місцевості. Програма закликає об'єднати всіх депутатів незалежно від політичної приналежності, - зазначила під час презентації програми в інформагенції «Дніпро - Пост» лідер фракції «Батьківщина» у Дніпропетровській обласній раді Антоніна Ульяхіна.

Наразі депутати - батьківщинці вже подали відповідний проект рішення на розгляд голові обласної ради. Такий же проект винесено і на сесію дніпропетровської міськради.