Дніпровська "Батьківщина" забезпечила теплом свою землячку

Дніпровська міська організація ВО «Батьківщина» домоглася підключення до теплопостачання квартири Людмили Турган, яка живе в Чечелівському районі обласного центру.

Жінка не могла вирішити це питання протягом чотирьох років.

Її квартиру відключили від теплопостачання у розпал опалювального сезону ще в 2014-у. Пояснили це якимось неправильним підключенням. Але при цьому в усіх інстанціях, куди постійно зверталася жінка, застерігали, що відключення від теплопостачання не звільняє від сплати за таку послугу, бо в індивідуальному порядку це зробити неможливо. Таким чином у Людмили Турган за ці чотири роки набіг ще й борг у сумі близько 12 тисяч гривень за послугу, якої вона не отримувала.

Задавнену проблему вдалося вирішити тільки після того, як жінка звернулася до «батьківщинівців».

«У Дніпровській «Батьківщині» мені розповіли, як правильно написали звернення, куди його треба віднести. Юристи, вивчивши мою справу, пояснили – теплопостачальник не має права індивідуально відключати споживачів від послуги без дозволу на те міського голови, ради. Виходить, що підприємство, відрізаючи мене від тепла без цього дозволу, порушило закон. На цьому юристи «Батьківщини» і вибудовували мою «лінію захисту», - розповідає Людмила Турган.

Таку допомогу жінці було надано у рамках проекту «Безкоштовна юридична консультація». Відтоді, як партійці почали його втілювати у життя, за правовою допомогою звернулися вже сотні містян. Найактуальнішими для дніпрян є питання соціального захисту та комунального господарства. Ще 12 відсотків звернень стосуються проблем з кредитними зобов’язаннями містян.