Дніпровські «батьківщинівці» підтримали добровольців - учасників бойових дій

Рішення про визнання українських бійців-добровольців учасниками бойових дій прийняла сесія Дніпропетровської обласної ради. Одним з його головних ініціаторів стала фракція ВО «Батьківщина».

Депутати затвердили статус учасників бойових дій для 84 воїнів, які пішли на фронт добровольцями. Також вони прийняли звернення до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів. У цьому документі йдеться про необхідність амністії учасників АТО, які були заарештовані за незначні правопорушення через колізії в нашому законодавстві, розробку дієвого механізму націоналізації активів агресора в нашій державі та про те, що мораторій на продаж землі не можна скасовувати, доки всі учасники бойових дій в Україні не отримають свої законні земельні наділи.

«Ми зробили вкрай важливі кроки – затвердили статус учасників бойових дій для справжніх героїв, які захищали і продовжують захищати наш державу, та проголосували за вкрай необхідне звернення до вищих ешелонів української влади, скероване на захист учасників АТО та розробку дієвого механізму націоналізації активів агресора у нашій державі», - зазначає заступник голови обласної ради, депутат від ВО «Батьківщина» Мгер Куюмчян.