Дніпровські «батьківщинівці» привітали регіональну газету зі 100-річчям

Дніпропетровська обласна організація ВО «Батьківщина» та депутатська фракція «Батьківщина» в обласній раді привітали Павлоградсько - Юр’ївську регіональну газету «Рідний край» зі 100-річчям.

Перший номер видання, що спершу називалося «Вісті Павлоградської Ради робітничих, селянських і солдатських депутатів», вийшов 26 січня 1918 року. Відтоді газета не раз змінювала свою назву («Комуніст», «Павлоградська комуна», «Плуг і молот», «Змичка», «Соціалістичний наступ», «Павлоградська правда», «Світло Жовтня»). А з 1992 року вона називається «Рідний край». Видання виходить на два райони. Окрім Павлоградського, це ще й Юр’ївський, утворений у 1991 році.

Визначальною особливістю газети є те, що вона виходить щотижня відразу на 16 шпальтах. Таким розкішним форматом не може похвалитися жодна районка Дніпропетровщини.

Унікальною особистістю є й директор та редактор «Рідного краю» Володимир Сторчаков, який очолює видання з 1983 - го року, а в журналістиці безперервно працює з 1961-го.

Давні партнерські взаємини з газетою існують і в прес-служби Дніпропетровської обласної організації ВО «Батьківщина».

.«Понад 55 років Ви вірою і правдою служите журналістиці і є для всіх нас не просто взірцем відданості своїй професії, професіоналізму, а й прикладом того, як можна у будь-якій справі, незважаючи на колосальні труднощі сьогодення, досягати максимального результату, коли цьому віддаєшся сповна і по-справжньому її любиш», - наголосила у своєму привітанні на адресу Володимира Сторчакова лідер «батьківщинівців» Дніпропетровщини Антоніна Ульяхіна.