Дніпровські «батьківщинівці» відзначили 10-річчя трагедії на вулиці Мандриківській

10-у річницю з дня страшної трагедії на вулиці Мандриківській, 127, де внаслідок вибуху побутового газу загинули 23 людей, серед яких – 7 дітей, а 160 родин залишилися без даху над головою, відзначили активісти Дніпровської міської організації ВО «Батьківщина».

Активісти поклали квіти до пам’ятника жертвам вибуху та взяли участь у панахиді за загиблими, яка пройшла у Храмі ікони Божої матері «У скорботах і печалях втіха», зведеному на місці трагедії.

Нечувана біда, що сколихнула всю Україну, сталася 13 жовтня 2007 року. Того ж дня на місце трагедії терміново прибула лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, а вже наступного партійці роздавали по 2000 гривень кожному потерпілому, організували 11 бригад, які стали вставляти шибки у вікнах сусідніх будинків, де вони також повилітали.

Винуватцями трагедії було названо генерального директора ВАТ «Дніпрогаз» Ігора Іванкова, його заступника Максима Сорокіна, головного інженера Сергія Бачуріна та майстра Максима Мурзіна. У жовтні 2013 року стало відомо про те, що вироки було винесено тільки щодо трьох останніх. Сорокін і Бачурін отримали по 3,6 року позбавлення волі, Мурзін – 4,5. Ігоря Іванкова не засуджено дотепер. Офіційна версія такого зволікання з судовим вироком – його хвороба. При цьому саме 10 років складає строк давності для притягнення до кримінальної відповідальності за статтею КК, за якою пред’явлене обвинувачення.