Дніпровські «батьківщинівці» вшанували пам’ять українського поета - дисидента

Пам’ять українського поета - шістдесятника - дисидента Івана Сокульського вшанували активісти ВО «Батьківщина» у Дніпрі.

Церемонія відбулася на могилі поета в селищі Чаплі поблизу Дніпра. Окрім партійці, сюди завітали люди, які Івана Сокульського добре знали, а також його вдова Орися Лесів-Сокульська.

Учасники тризни поклали квіти до могили поета, читали вірші, згадували про спілкування з ним. Приурочено це було до 25 - річчя з дня смерті звитяжця, який пішов з життя у 52- річному віці після того, як провів 12 років у радянських концтаборах, але залишився вірним сином України. Так жорстоко комуністичний режим розправився саме з Іваном Сокульським тому, що його вважали автором легендарного «Листа творчої молоді Дніпропетровського», пронизаного голосом протесту проти сваволі радянської влади, скерованого у 60-і роки до ЦК Компартії України.

«Це герой, який ціною власного життя виборював нашу державність» - наголосив у своєму виступі під час церемонії заступник голови Дніпровської міської організації ВО «Батьківщина» Віктор Орел.