Громадськість Дніпропетровщини клопочеться про звільнення Юлії Тимошенко

Відомі представники громадськості Дніпропетровщини підписалися під зверненням до Президента України Віктора Януковича про звільнення Юлії Тимошенко. Вони привертають увагу до того, що довгоочікуване рішення про помилування Юрія Луценка та Георгія Філіпчука, прийняте 7 квітня 2013 року, у день Благовіщення Пресвятої Богородиці, «дало надію українцям на припинення політичних репресій, відновлення верховенства права, повернення нашої держави на демократичний європейський шлях розвитку».

У зверненні привертається увага до того, що тепер суспільство, європейська, світова спільнота очікують від Президента наступного кроку – звільнення засудженої з політичних мотивів Юлії Тимошенко. Тому у документі звучить заклик до гаранта української Конституції «виявити милосердя і згідно християнської традиції до свята Великодня прийняти рішення про звільнення Юлії Володимирівни Тимошенко від відбуття покарання, а також здійснити її повну юридичну та політичну реабілітацію».