Інформація ДОО ВО "Батьківщина" про події 25 листопада. Відео з місця подій.

Координаційна рада Євромайдану у Дніпропетровську зібралась о 17-й годині 25 листопада у складі керівників партій ВО «Батьківщина», «Удар» та ВО «Свобода» та громадської організації «Спільна справа». Результатом засідання стало спільне розпорядження за підписом керівників 3-х вищезазначених партій.

«Євромайдан» на Європейській площі м.Дніпропетровська ввечері 25.11.13р. зібрався у кількості 700-800 осіб.

Близько 11 години ночі приблизно 40 "тітушок" розгромили наметове містечко Дніпропетровського «Євромайдану», ночувати в якому лишилося 20 людей. Старшого по табору Віктора Романенка сильно побили, наразі він перебуває у лікарні зі струсом мозку. Ще шестеро осіб отримали тілесні ушкодження.

Молодиками, які били людей ногами, не надто криючись керували представники міськвиконкому та міліції. На місці подій був присутній Олександр Свиренко, який очолює департамент із взаємодії з правоохоронними органами.

Виконавців упізнали люди, які були на «Єврмоайдані» - це вже відомі всім у Дніпропетровську з провокацій проти опозиції "спортсмени" із клубу "Тайфун".

Показово, що за декілька секунд до нападу місце подій залишили правоохоронці на подарованих головою ОДА автівках "Безпечне місто" та піші правоохоронці. Тайфунівці налетіли на наметове містечко в той момент, коли зачитували рішення окружного адмінсуду про заборону проведення акції на Європейській площі. Зачитував його начальник управління внутрішньої політики Дніпропетровської міськради Станіслав Палєй (а не судовий виконавець, що є перевищенням службових повноважень) в супроводі майора міліції Дмитра Свердлова.

Після проведеної "акції" нападники швидко розбіглися, натомість з'явилася автівка з міліцією, яка заходилися "проводити розслідування".

Представники наметового містечка зазначають, що молодики спортивної статури почали збиратися на Європейській площі ще з 17.00, про що було попереджено правоохоронців.

Проте ніяких заходів з забезпечення безпеки з боку міліції прийнято не було.

На даний момент розглядаються декілька варіантів поновлення діяльності «Євромайдану» у м.Дніпропетровську.

Всі вищевикладені факти зафіксовані на відео, які ви маєте можливість переглянути: