Іван Кириленко: «Якщо Юля буде на волі, Європа нам багато що пробачить»

«Якщо Президенту знадобиться через Верховну Раду прийняти якісь документи, щоб Юлію Тимошенко відправити на лікування, на чому наполягає Європа, на чому наполягаємо ми, я переконаний, що буде проголосовано близько чотирьохсот голосів «за», - заявив народний депутат України Іван Кириленко в інтерв’ю дніпропетровському обласному радіо. -  «Парламент до цього готовий, і це буде дуже потужним сигналом для Європейського співтовариства, що Україна стає на цивілізаційний шлях. Немає в Україні політичних в'язнів. У Європі їх немає вже сорок років. У нас є, у нас з'явилися, може, не було, але  з'явилися. Європа не може зрозуміти, як іти в європейську сім'ю і не сповідувати європейські цінності. Там за політичними мотивами людей не переслідують. Там за політичними мотивами ходять на дискусію публічну. І відстоюють свої погляди, переконання. А народ потім дає оцінку. Політик помилився? Він має право на помилку, політик. Оцінка - це виборці, виборчі бюлетені, урни, підрахунок голосів. Так цивілізована Європа діє. Тому вона вимагає від нас цього виборчого законодавства. Ми реформуємо і судову гілку влади, і взагалі правову систему. Але не 99% я переконаний, я знаю, бо я в комітеті з євроінтеграції, я зустрічаюся і продовжую зустрічатися з провідними європейськими лідерами, я особисто дуже добре знайомий із Кваснєвським. Я дуже добре знаю, якщо Юля буде на волі під тим чи іншим варіантом — варіантів безліч - нам пробачать, що ми не встигнемо до листопада місяця реформувати судову гілку влади, не встигнемо, можливо, привести у відповідність наше виборче законодавство. Поки що? яку б доскональну модель ми не робили, все одно щось буде придумано так, як десь якось підмахлювати, сфальшувати, це все буде, нікуди не подінешся, на це закриють очі. Але на 99 відсотків я переконаний: якщо Юля буде на волі - ми будемо у європейській сім’ї асоційованого членства і особливо, що дуже важливо для нашої економіки - ми будемо в режимі вільної торгівлі».