Криничанські "батьківщинивці" закликали скласти свої повноваження депутатів районної ради, що порушили закон

З спільною заявою виступили депутатські фракції ВО «Батьківщина», Радикальної партії та «УКРОПу» у Криничанській районній раді. Спричинена вона недавньою спробою незаконного зміщення з посади очільниці райради, лідера місцевих «батьківщинівців» Наталі Кобзар.

«Шляхом численних запитів, звернень та перевірок з’ясувалися численні порушення та корупційні схеми, в яких задіяне керівництво Криничанської райдержадміністрації. Так, вже порушено 4 кримінальні справи проти керівників РДА та особисто її голови Гапіча Олега (про деякі з них повідомлялося раніше на сторінках газет та Інтернет - сайтах). У час коли люди доведені до відчаю та зубожіння низькими пенсіями та зарплатою і думають тільки як вижити, як прогодуватися, як виростити дітей, як пережити зиму з цими шаленими тарифами, як отримати субсидію і ще щоб у тебе ту субсидію і не відібрали, часто - густо нашим найбільшим бажанням є здоров'я тому, що хворіти в нашій державі, з нашим рівнем життя не можна», - наголошується в заяві.

У заяві робиться акцент на тому, що саме Наталя Кобзар є тією людиною, яка не боїться говорити правду про все, що відбувається у районі. І саме тому прихильники голови райдержадміністрації намагалися незаконно звільнити її з посади.

«Вихід, звісно, завжди є: або добровільно написати заяву та залишити держслужбу назавжди, або відповідати перед законом. Ми заявляємо про неприпустимість подібних дій з боку голови Криничанської РДА О.Гапіча і закликаємо депутатів з фракцій БПП, «Відродження», «Опозиційного блоку» отямитися, а тих, хто пройшов до районної ради під прапорами одних партій, а зараз фактично служить голові РДА, скласти депутатські мандати і не соромити свої честь і гідність», - робиться заклик у заяві.