Криворізька «Батьківщина» підтримала малий бізнес

Криворізька міська рада підтримала пропозицію депутатської фракції ВО «Батьківщина» звернутися до Президента, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів з вимогою скасувати Закони №128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших Законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та 129-IX «Про внесення змін до Податкового Кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг», які були прийняті українським парламентом у вересні 2019 року за дивовижно скороченою процедурою.

«Закони приймаються під виглядом поліпшень, а по суті суттєво погіршують умови ведення підприємницької діяльності простими людьми, фізичними особами - підприємцями, які використовують 2,3 і 4 групи спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності», - пояснила необхідність такого звернення до вищих ешелонів української влади у своєму виступі перед депутатами міськради лідер «Батьківщини» Кривого Рогу Ольга Бабенко.

Як зазначила «батьківщинівка», такі закони тільки розширюють можливості для корупції. При цьому суттєво збільшуються витрати підприємців на придбання, впровадження і функціонування реєстраторів розрахункових операцій.

«До чого призведе знищення спрощеної системи оподаткування? Малий бізнес перейде в «тінь», без того страхітливий потік трудової міграції зросте, і як наслідок – зменшаться надходження до місцевих бюджетів», - наголосила Ольга Бабенко.

Перед тим, як звернутися до колег - депутатів, Ольга Бабенко поспілкувалася з підприємцями, які цього дня прийшли під стіни міської ради з голосом протесту проти знищення малого бізнесу.