Криворізька «Батьківщина» підтримала видання книги місцевого письменника

Голова фракції ВО «Батьківщина» у Криворізькій міській раді Ольга Бабенко взяла участь у презентації книги місцевого письменника Володимира Бухтіярова «В окопах Першої світової …».

Ольга Бабенко надала допомогу у виданні цієї книги, яка поповнила серію «Життя знаменитих криворіжців», започатковану за ініціативою голови Координаційної Ради громадських організацій Кривбасу «Кривий Ріг – рідне місто» Дмитра Степанюка.

Як розповів на презентації, яка відбулася у Криворізькому державному педагогічному університеті, письменник, журналіст, краєзнавець, енциклопедист Володимир Бухтіяров, матеріал для своєї нової книги він збирав довго. Головним же поштовхом для нього стала доля криворіжця на прізвище Пироженко. Він став одним з тих, хто отримав наручного годинника відомої на той час фірми «Босфор» від самого адмірала Колчака за рейд під Босфор, коли вони закрили мінами вхід до Чорного моря.

«Володимир Бухтіяров звернувся до нас і вразив дуже багатим архівом і цікавою історією, ми навіть думаємо відправити цю книгу до посольств десятків країн, тут є що почитати і дізнатися для себе. 34 держави, майже 62 % населення планети у той період, 74 мільйони призваних до армії, десять мільйонів загиблих і два десятки мільйонів – поранених», - так пояснила на презентації Ольга Бабенко те, що спонукало її підтримати видання цієї книги