Криворізька «Батьківщина» підтримує спортсменів - олімпійців

Спортсмени, які представлятимуть Кривий Ріг на Олімпійських та Паралімпійських іграх у 2020 році, отримуватимуть щомісячні стипендії для підготовки до цих змагань. З такою ініціативою на черговій сесії міської ради виступила керівник депутатської групи нашої політичної сили Ольга Бабенко. Більшість депутатів таку ідею підтримали.

«Наше рішення засвідчує те, що отримуватимуть стипендію тільки ті, хто отримає ліцензію на участь в Олімпійських іграх. Це одиниці навіть у масштабах країни, тому якщо такі люди будуть у нашому місті, і місто надасть їм підтримку – це гордість і досягнення для всіх нас», - зазначає Ольга Бабенко.

Ще 26 жовтня 2016 року сесія Криворізької міської ради підтримала ініціативу «Батьківщини» про виділення річних стипендій для видатних спортсменів та тренерів м. Кривого Рогу. І таке рішення швидко принесло результат. Якщо у 2016 році в Олімпійських та Паралімпійських іграх в Ріо - де - Жанейро жоден криворізький спортсмен участі не взяв, то вже наступного на Всесвітніх іграх у польському Вроцлаві місто гірників успішно представляли троє спортсменів. Кікбоксер Орфан Сананзаде завоював золоту медаль, а Ірина Пікінер у підводному плаванні – срібну. Указом Президента України обоє спортсменів удостоєні державних нагород і продовжують гідно виступати на міжнародному рівні. Фінансова підтримка з боку місцевої влади дозволить їм, а також іншим, хто спроможний досягати у спорті високих результатів, примножувати свої досягнення і славу Кривого Рогу.