Лідер дніпровської "Батьківщини" відвіав "Південмаш" з програмою підтримки

Лідер Дніпровської міської організації ВО «Батьківщина», заступник голови Дніпропетровської обласної ради Мгер Куюмчян відвідав виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод».

Мгер Куюмчян, з яким також прибули ряд відповідальних осіб з обласної ради, обговорив з трудовим колективом і керівництвом підприємства питання, пов’язані зі складанням нових тракторів потужністю 100 кінських сил у рамках Обласної програми розвитку АПК, затвердженої на останній сесії облради. При цьому в обласному бюджеті закладено компенсацію, що складає 36 відсотків від вартості трактора, що дозволить прирівняти вітчизняний продукт у ціновій категорії з Мінським тракторним заводом на стадії запуску виробництва.

«На жаль, не лише на власному досвіді я переконався, що очікувати від когось «згори» якісних комплексних програм виведення з кризи вітчизняного машинобудівника не доводиться. Тому саме область, керівництво заводу і громадськість повинні стояти на крок попереду. Не очікуючи рішень центральної влади, поетапно, крок за кроком розкривати потенціал наших підприємств – і ПМЗ повинен бути одним з пріоритетів», - наголосив Мгер Куюмчян.

Нагадаємо, що ВО «Батьківщина» неодноразово привертало увагу громадськості до проблем «Південмашу», а лідер партії Юлія Тимошенко та народний депутат України Олександра Кужель відвідували підприємство, проводили зустрічі з трудовим колективом та керівництвом, що значною мірою посприяло тому, що Верховна Рада прийняла рішення, які дозволили вирішити питання кредитування заводу і виплати заборгованості працюючим на ньому.