Лідер партійців Новомосковщини боротиметься за посаду голови ОТГ

Багаторічний голова Новомосковської районної організації ВО «Батьківщина» Олександр Сачава починає боротьбу за посаду голови Перещепинської об’єднаної територіальної громади.

Таке рішення було озвучено на районній партійній конференції.

29 квітня у Новомосковському районі відбудуться вибори до двох ОТГ – Перещепинської та Піщанської. Боротьба очікується запекла, адже саме тут влада вдається до нечуваного тиску. Дійшло до того, що велася шалена агітаційна кампанія за те, щоб єдиною об’єднаною територіальною громадою оголосити не тільки весь Новомосковський район, а й частину сусідніх Дніпровського та Магдалинівського. Саме на цій території земля обробляється підприємствами місцевого магната, нардепа від Блоку Петра Порошенка.

«Батьківщинівці» рішуче стали на захист інтересів ОТГ, які доводили своє право бути господарями своєї землі. І саме Перещепинська та Піщанська громади таке право відстояли у непростій боротьбі.

Те, що саме Олександр Сачава став одним з кандидатів на посаду голови, сприймається цілком закономірно. Адже він є уродженцем Перещепиного, користується авторитетом і повагою в районі, брав активну участь у підтримці тих громад, які відстоювали своє право на ефективне об’єднання населених пунктів з урахуванням їхнього розташування, комунікацій, інфраструктури.

Також на конференції було констатовано, що «Батьківщина» не висуватиме свого кандидата на голову Піщанської ОТГ, а підтримуватиме кандидатуру нині діючого багаторічного голови сільської ради Миколи Мазниці.

«Влада, а саме Блок Петра Порошенка, цинічно «ламає» людей, цинічно ламає долі та сім'ї, заганяючи всіх під свій бренд. Використовуючи адміністративний тиск, БПП намагається створити видимість уявної підтримки їхньої партії. Це така фіктивна підтримка, яку взяли на озброєння у БПП. Звичайно, ми хотіли б бачити Миколу Мазницю в нашій команді. Ми давно з ним знайомі, ми багато, як партія, зробили саме для Піщанської громади. Я думаю, що Мазниця повинен був йти на вибори самовисуванцем, щоб отримати максимальну підтримку всіх політичних сил. Але я впевнений, що за рік, за умови дії статусу-кво ми побачимо, з кого реально складається провладна партія. Переконаний, тиском заганяючи людей під свій бренд, від них стрімко відмовлятимуться навіть ті, кого вони сьогодні висувають», - пояснив логіку такого підходу народний депутат України від ВО «Батьківщина» Вадим Івченко, який взяв участь у конференції.

Як зазначив нардеп, саме з огляду на те, що «Батьківщина» бачить в Миколі Мазниці справжнього голову ОТГ, вони не висуватимуть свого кандидата на цю посаду. Вадим Івченко при цьому пояснив: мета «Батьківщини» - якісний склад місцевого самоврядування на місцях, бо від цих людей залежатиме доля громад як таких.