Люди повинні знати, що робить уряд з МВФ

Від самого початку співпраці нашої держави з Міжнародним валютним фондом українці про всі подробиці цього процесу, що й говорити, мали досить примарну уяву. Тільки різного роду страшилки на кшталт «за ці непомірні борги доведеться розплачуватися не лише нашим дітям, а і внукам-правнукам» час від часу бентежили свідомість.
Як би там не було, відкритістю, публічністю в цьому процесі ніколи й не пахло. Тепер же про рішучість раз і назавжди покінчити з такою згубною практикою заявила фракція «Батьківщини» у Верховній Раді України, яка виступила з ініціативою публічного розгляду та затвердження в парламенті текстів меморандумів з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема, з Міжнародним валютним фондом.
Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко на брифінгу за підсумками Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів і додала, що фракція «Батьківщина» внесе до парламенту відповідний законопроект.
Юлія Тимошенко запропонувала наступний механізм ухвалення договорів з міжнародними фінансовими інституціями:
1. Публічна презентація;
2. Обговорення у Верховній Раді.
3. Ухвалення прийняття проекту Верховною Радою.
4. Підписання ухваленого парламентом документу президентом, прем’єр-міністром та головою НБУ.
Лідер партії «Батьківщина» висловила переконання, що Україні потрібна якісна співпраця з МВФ, а прозорість лише допоможе цьому процесу.
Чи прислухається до цього депутатська більшість? Хоча начебто і не прислухатися не годиться, адже тоді вже може стати явним очевидне: хто є хто і що є що…