Місцеві вибори в Широкому пройшли за втручання депутатів від БПП та Опоблоку

Вчора, 29 жовтня, в день виборів до ОТГ, до районного центру Широке з’їхалася велика кількість депутатів, серед яких були помічені і нардепи Костянтин Усов (Блок Петра Порошенка) та Дмитро Шпенов (Опозиційний блок). Прибули також депутат обласної ради Микола Шепілов (Радикальна партія Олега Ляшка) та виконуючий обов’язки генерального директора ПАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат», де працюють багато місцевих жителів, Олександр Герасимчук та мало не в повному складі фракція БПП у міській раді Кривого Рогу, яку очолює одіозний висуванець колишньої Партії регіонів, а нині – Опозиційного блоку, Юрій Вілкул, разом з головами райрад міста гірників.

Одночасно в райцентрі з'явилася група нікому не відомих чоловіків кількістю близько 30.

Головну причину такого десанту «батьківщинівці» вбачають у тому, що саме ця територія донедавна вважалася вотчиною Партії регіонів, а потім – Опоблоку. Однак попередні вибори до об’єднаних територіальних громад в Широківському районі засвідчили серйозне зростання впливу “Батьківщини», підтримуваний якою Олександр Зубрій переміг на виборах голови Новолатівської ОТГ.

На думку Дмитра Зубрія, тезнологією недобросовісної політичної конкуренції, для використання якої булло задіяне таке прикриття, є масове підвезення людей для голосування з Інгулецького ГЗК наприкінці дня.