На позачергову сесію Новомосковської міськради не запросили депутатів - «батьківщинівців»

Вражаюча ситуація сталася 7 липня у Новомосковську. За ініціативою групи депутатів тут було скликано позачергову сесію міської ради, на яку завбачливо не запросили «невгодних» депутатів, у тім числі, і «батьківщинівців».

Членам фракції «Батьківщина» на це зібрання потрапити виявилося практично неможливо ще й тому, що воно вже традиційно проводилося не в приміщенні міськради, а на території місцевого … хлібозаводу, який належить народному депутатові України від Блоку Петра Порошенка Вадиму Нестеренку.

При цьому на сесії було прийнято ряд важливих рішень - щодо життєдіяльності міста, децентралізації теплопостачання, стосовно працівників комунальних та бюджетних підприємств.

Як повідомляє депутат Новомосковської міської ради від ВО «Батьківщина» Микола Козлюк, їх така ситуація не на жарт обурила і тому вони звернулися з відповідним зверненням на адресу керівництва міської ради. З отриманої відповіді стало відомо, що розпорядження про скликання цієї сесії секретарем міської ради не видавалося взагалі, а тому в організаційного відділу не було підстав завчасно інформувати депутатів - «батьківщинівців» про проведення такого зібрання.

«Однією з функцій організаційного відділу є, зокрема, безпосереднє доведення до кожного депутата про дату, час та місце проведення сесії, і не важливо, з яких підстав ця сесія буде проводитися. Депутат міської ради зобов’язаний брати участь в роботі сесії міської ради, - це є Закон!», - зазначає Микола Козлюк.

Наразі депутати - «батьківщинівці» вирішують питання про можливість оскарження в судовому порядку рішень «підпільної» сесії, яка прийняла ряд важливих рішень.