НА ВИБОРАХ У ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ ПЕРЕМОГЛА «БАТЬКІВЩИНА»

Минулої неділі на Дніпропетровщині проходили проміжні довибори – по шести округах до обласної ради і по одному – до міської в обласному центрі. І хоч виборча комісія офіційні результати ще не оголошувала, вже зараз можна говорити про неабияку сенсацію. У виборчому окрузі № 21 по виборах депутатів Дніпропетровської міської ради переміг висуванець «Батьківщини» Вадим Шебанов.

Саме на цьому окрузі влада активно застосовувала сумнівні технології. Зокрема, виборчі дільниці заполонили люди з посвідченнями журналістів … обласної державної телерадіокомпанії, оснащені до того ж теками «ДТЕК» (за назвою розташованої на теренах округу, де проходило голосування, енергогенеруючої компанії, підконтрольної структурам Рината Ахметова).

Однак все одно ставленик Партії регіонів відстав від батьківщинця.

-Тепер головне завдання – цей результат захистити, - зазначив лідер батьківщинців Дніпропетровська Максим Курячий. – Бо сумніватися не доводиться, що влада спробує застосувати найбрудніші технології з метою визнати цю нашу перемогу недійсною.

І хоч потрапляння батьківщинця до депутатського корпусу балансу політичних сил у міській раді ніскільки не змінить, сам цей факт є знаменним. Адже Вадим Шебанов стане першим опозиціонером, який переміг у мажоритарному виборчому окрузі у Дніпропетровську. А це вже знак того, що батьківщинці у протистоянні владному режиму набирають оберти і надалі можуть сподіватися на нові перемоги.