Облрада підтримала позицію "Батьківщини" щодо неприпустимості продажу сільгоспземель

Дніпропетровська обласна рада підтримала звернення фракції «Батьківщина» «Про недопущення скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі».

Стурбованість у «батьківщинівців» викликав зареєстрований у Верховній Раді законопроект про обіг сільськогосподарських земель, яким пропонується де-факто торгувати землею вже з 1 липня 2017 року.

«Прибічники вільного продажу землі сільськогосподарського призначення нібито відстоюють ринкові цінності та право селян розпоряджатись власним майном. Проте ці аргументи не можуть замаскувати справжніх намірів поборників «ринку землі» - скупити за безцінь родючі чорноземи та перетворити селян на кріпаків», - наголошується у зверненні.

У документі, адресованому Президентові України, Премєр-міністру та Верховній Раді, пропонується вжити для недопущення такого перебігу подій ряд конкретних заходів і насамперед запобігти створенню законодавчих механізмів, які дозволятимуть торгувати землею в обхід мораторію.