ОБСЄ зацікавилась замахом на життя депутата "Батьківщини" з Кам'янського

Голова Кам’янської міської організації ВО “Батьківщина» Олександр Плахотнік 6 серпня зустрівся з представниками Організації безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Учасників моніторингової місії зацікавили події, які сталися 2 серпня. Тоді близько 15-ї години у центрі Кам’янського стався вибух у мікроавтобусі, у якому перебував депутат міської ради від ВО «Батьківщина», відомий волонтер Віталій Чернявський. У результаті партієць отримав важкі поранення руки та ноги, струс головного мозку. Правоохоронними органами ця подія кваліфікована як замах на навмисне вбивство.

Олександр Плахотнік розповів про обставини інциденту, про дії партійців, скеровані на виявлення організаторів замаху та підтримку потерпілого, а також контроль досудового розслідування. При цьому лідер «батьківщинівців» Кам’янського привернув увагу до того, що останнім часом в Україні стався не один напад на учасників бойових дій на Донбасі, а тому вважає інцидент з Віталієм Чернявським спробою усунути патріота та дестабілізувати ситуацію.

Представники ОБСЄ виявили бажання ще раз зустрітися з Олександром Плахотніком і поговорити про політичну ситуацію в місті. Також вони попрохали організувати для них зустріч і з Віталієм Чернявським після того, як стан його здоров’я поліпшиться.