Олександра Кужель : «Петро Олексійович має піти під суд»

Народний депутат України від ВО "Батьківщина" Олександра Кужель, яка вже тиждень працює на Дніпропетровщині, у п’ятницю відвідала Царичанку, де поспілкувалася з виборцями та партійним активом.

Цього ж дня нардеп записалася в ефірі рейтингових програм трьох телеканалів – Громадського телебачення, ТРК «Регіон» і 11-го.

У програмі «Васильєвський острів» на 11 телеканалі Олександра Кужель приділила увагу найболючішим темам сьогодення. Такою, зокрема, є медична реформа, яку намагається втілити у життя нинішня влада...

«Як можна проголосувати за означену медичну реформу, коли у пояснювальній записці до неї міністр охорони здоров'я України Уляна Супрун написала, що ця реформа призведе до скорочення населення в Україні»,- зазначила Олександра Володимирівна.

При цьому політик привернула увагу до того, що тиждень тому влада збирала голів об’єднаних громад, яким пані Супрун повідомила, що вони мають придбати сучасну машину швидкої допомоги і приготуватися платити сімейному лікарю у розмірі двох тисяч євро (це все з місцевого бюджету – з бюджету села) і обов’язково його забезпечити ще й 3G та 4G - Інтернет.

«До того ж, пані Супрун, напевно, не розуміє, що у нас в Україні відсутні дороги. Тож, якщо треба буде з того ж Кривого Рогу вагітну жінку доставити в Дніпро, вона може не доїхати живою.. От і швидка допомога зміниться внаслідок «реформування»…Вона не приїде до дитини, що має високу температуру, до людини з інсультом, - швидка лише виїздитиме на аварію, пожежу тощо…», - зазначила політик.

Також Олександра Кужель привернула увагу до того, що пацієнт, за задумом реформаторів, зобов’язаний сплатити за медичну послугу. Тобто, це ставиться в обов’язок громадянину.

Нардеп проаналізувала й інші реформи від влади, зокрема, банківську..

«Петро Олексійович піде під суд за оту банківську реформу, внаслідок якої він з Валерією Гонтаревою практично знищив 110 банків. Вона й він згодом за це потраплять під суд!» - переконана Олександра Володимирівна.

Це ж стосується і енергетичної реформи.

«Скажіть, чи це нормально, коли Нафтогаз за час жебрацтва українців (з 20% до 60 % збідніло наше населення за три роки влади Порошенка) заробив 170 мільярдів прибутку! Це так звана «прокладка», яка нічого не виробляє, а стільки заробила! Друге, чи не Петро Олексійович дозволив пану Ахметову створити «Роттердам +» і так на нас з вами наживатися?» - з болем повідомила політик.

Головну ж причину безладу в енергетичній сфері Олександра Кужель вбачає в тому, що певні владні кола «разом заробляють з монополістами»